Международен фолклорен фестивал - 

Монтана

Участници в Международния фолклорен фестивал - Монтана 2013

Смесената естонска фолклорна група “Куу – Съйлеспад” обединява танцьори от две населени места - Синди и Нуйа.

ПРЕЗ НОЕМВРИ 2009 Г. СЪМИШЛЕНИЦИ В ЕСТОНСКОТО СЕЛО ПАЙКУСЕ ПОСТАВЯТ НАЧАЛОТО НА ЛЮБИТЕЛСКА ТАНЦОВА ГРУПА. ТЯ СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ДА НАСЪРЧИ МЛАДИТЕ ХОРА ДА ОБЪРНАТ ПОГЛЕД КЪМ ТРАДИЦИОННАТА НАРОДНА КУЛТУРА И ДА БЪДЕ АКТИВЕН УЧАСТНИК В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ. ТАКА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2010 Г.Е ОСНОВАН КЛУБ ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ “КУУ” (“МЕСЕЧИНА”). ТОЙ Е НЕСТОПАНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ С БЛИЗО 80 ЧЛЕНОВЕ НА ВЪЗРАСТ НАД 7 ГОДИНИ.

В РАМКИТЕ МУ СЪЩЕСТВУВАТ НЯКОЛКО ГРУПИ: ДВЕ СМЕСЕНИ ГРУПИ ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ И ЗА УЧЕНИЦИ ВЪЗРАСТ НАД 14 Г., ЖЕНСКИ ТАНЦОВ СЪСТАВ, ОСНОВАН В СЪСЕДНИЯ ГРАД СИНДИ И ДВЕ ДЕТСКИ ГРУПИ В ПАЙКУСЕ. ТЕЗИ НЯКОЛКО ГРУПИ СА ОБЕДИНЕНИ В АНСАМБЪЛ “КУУ”. ТЕ РАБОТЯТ Н ПАРТНЬОРСТВО С ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “СЪЙЛЕСЕПАД”.

ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “КУУ” Е УЧАСТВАЛ В МНОГО ФЕСТИВАЛИ В РОДИНАТА СИ, КАКТО И ВЪВ ФИНЛАНДИЯ И В СИЦИЛИЯ, ИТАЛИЯ.

РЪКОВОДИТЕЛИ НА ФОРМАЦИЯТА СА ЕГЕ КУК, КАУПО ПОДЕР, А ХОРЕОГРАФ Е КАУПО ПОДЕР И КАРДО ОЯСЯЛУ И МАЛ ОРМИЛААН.

В РАМКИТЕ МУ СЪЩЕСТВУВАТ НЯКОЛКО ГРУПИ: ДВЕ СМЕСЕНИ ГРУПИ ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ И ЗА УЧЕНИЦИ ВЪЗРАСТ НАД 14 Г., ЖЕНСКИ ТАНЦОВ СЪСТАВ, ОСНОВАН В СЪСЕДНИЯ ГРАД СИНДИ И ДВЕ ДЕТСКИ ГРУПИ В ПАЙКУСЕ. ТЕЗИ НЯКОЛКО ГРУПИ СА ОБЕДИНЕНИ В АНСАМБЪЛ “КУУ”. ТЕ РАБОТЯТ Н ПАРТНЬОРСТВО С ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “СЪЙЛЕСЕПАД”.

ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “КУУ” Е УЧАСТВАЛ В МНОГО ФЕСТИВАЛИ В РОДИНАТА СИ, КАКТО И ВЪВ ФИНЛАНДИЯ И В СИЦИЛИЯ, ИТАЛИЯ.

РЪКОВОДИТЕЛИ НА ФОРМАЦИЯТА СА ЕГЕ КУК, КАУПО ПОДЕР, А ХОРЕОГРАФ Е КАУПО ПОДЕР И КАРДО ОЯСЯЛУ И МАЛ ОРМИЛААН.Фолклорната група от центъра за танц, музика и изкуство “Танджор” от Вадодара – Индия, РАБОТИ В ШКОЛАТА, СЪЗДАДЕНА ОТ ЛЕГЕНДАРНИЯ УЧИТЕЛ ПО ИНДИЙСКИ ТАНЦИ ГУРУ ШРИ КУБЕРНАТ ТАНДЖОРКАР. ИНСТИТУЦИЯТА ПРЕДЛАГА ОБУЧЕНИЕ ПО ИНДИЙСКИКЛАСИЧЕСКИ ТАНЦ НАРОДНИ ТАНЦИ ВЪВ ВАДОДАРА И Е ЛИЦЕНЗИРАН ЗА ТОВА ОТ АКАДЕМИЯТА НА ЩАТА ГУДЖАРАТ. ТОЙ ИМА И РЕГИСТРАЦИЯ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ТАНЦОВ СЪВЕТ КЪМ ЮНЕСКО И МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА НА ИНДИЯ. ГРУПАТА Е ПЕЧЛИЛА ОТЛИЧИЯ ОТ ФЕСТИВАЛИ В ГЪРЦИЯ ПРЕЗ 2007 Г. И 2008 Г, МАЛАЙЗИЯ – 2010 Г., ТУРЦИЯ – 2011 Г., ТАЙЛАНД – 2012 Г. 
ОСВЕН ТОВА ЕЖЕГОДНО ГРУПАТА УЧАСТВА В ПРОГРАМИ НА НАЦИОНАЛНО РАВНИЩЕ

ГРУПАТА ПРЕДСТАВЯ ДРЕВЕН И ТРАДИЦИОНЕН ТАНЦОВ СТИЛ ОТ ИНДИЯ. В ТОЗИ СТИЛ РАЗКРИВА КОРЕНИТЕ НА ИНДИЙСКАТА КУЛТУРА, ПРЕДСТАВЯ РЕЛИГИОЗНИ ИСТОРИИ, ОБИЧАЙНИТЕ БИТОВИ ДЕЙНОСТИ НА ЖЕНИТЕ ОТ СЕЛО, ПРЕТВОРЕНИ С ИЗЯЩНИ ДВИЖЕНИЯ, ЕКЗОТИЧНА МУЗИКА, ПЪСТРИ КОСТЮМИ. ДВИЖЕНИЯТА В ИНДИЙСКИТЕ НАРОДНИ ТАНЦИ СЕ СЪЧЕТАВАТ С ЕКСПРЕСИЯТА И КРАСИВИЯ ИЗРАЗ НА ЛИЦЕТО И С ЕЗИКА НА ТЯЛОТО. В РЕПЕРТОАРА НА ГРУПАТА ПРЕОБЛАДАВАТ НАРОДНИТЕ ТАНЦИ ОСОБЕНО ОТ ЗАПАДНИТЕ ЧАСТИ НА ИНДИЯ КАТО ГУДЖАРАТ И РАДЖАСТАН.


Ансамбълът за песни и танци „Ходовяци" Е ОТ ЦЕНТЪРА ЗА КУЛТУРА И ИЗКУСТВА “АНДЖЕЙ МЕЖЕРИЦКИ” ОТ ШЙЕДЛИЦ, ПОЛША. ТОЙ Е ОСНОВАН ПРЕДИ 4 ДЕСЕТИЛЕТИЯ. ЧЛЕНОВЕТЕ МУ ПОКАЗВАТ ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТ ОБЛАСТИТЕ ОКОЛО ЛЮБЛИН, КРАКОВ, ЖЕШУВ. ДЕЦАТА ОТ „ХОДОВЯЦИ" ИЗПЪЛНЯВАТ ТИПИЧНИТЕ ТАНЦИ: МАЗУРКИ, ПОЛОНЕЗИ, КУЯВЯК, ОБЕРК. В ПРОГРАМАТА СИ ИМАТ ЕЛЕМЕНТИ ОТ СЛОВАШКИЯ, РУСКИЯ, НЕМСКИЯ ФОЛКЛОР. СЪСТАВЪТ Е ПОПУЛЯРЕН В ЦЯЛА ПОЛША БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ СИ КОНЦЕРТИ. ТЕ СА БИЛИ НА ГАСТРОЛИ В СЛОВАКИЯ, ЧЕХИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, РУСИЯ, ИТАЛИЯ И ВАТИКАНА, КЪДЕТО СА ТАНЦУВАЛИ ПЕТ ПЪТИ ПРЕД ПАПА ЙОАН-ПАВЕЛ IІ.

РЪКОВОДИТЕЛ НА ГРУПАТА Е БОЖЕНА ВОЙЧУК, КОЯТО Е БИВША ТАНЦЬОРКА В СЪСТАВА.Детски фолклорен ансамбъл “Храбовка” Е ОТ С. НИЖНИ ХРАБОВЕЦ – СЛОВАКИЯ. ТАЗИ ГОДИНА ФОРМАЦИЯТА ЧЕСТВА 10 Г. ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ. ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ И ХОРЕОГРАФ НА ГРУПАТА Е ИНЖ. ТАСКО МАРТИН. ТАНЦЬОРИТЕ Й СА ВЪЗПИТАНИЦИ НА НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ В СЕЛОТО, РАЗПОЛОЖЕНО В ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА СЛОВАКИЯ. АНСАМБЪЛЪТ ИМА ТРИ СЕКЦИИ: ТАНЦОВА, ПЕВЧЕСКА И ИНСТРУМЕНТАЛНА. ВЪВ ФОРМАЦИЯТА УЧАСТВАТ 45 ТАЛАНТЛИВИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ВЪЗРАСТ ОТ 6 ДО 17 ГОДИНИ. ТЕ СА АТРАКТИВЕН АКЦЕНТ В ПРОГРАМАТА НА РАЗЛИЧНИ КУЛТУРНИ ПРОЯВИ, ФОЛКЛОРНИ КОНКУРСИ, ПРАЗНИЦИ. АНСАМБЪЛ “ХРАБОВКА” Е УЧАСТВАЛ В РАЗЛИЧНИФЕСТИВАЛИ В ЧУЖБИНА:

• 2006 Г. - МАКЕДОНИЯ (СКОПИЕ, СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙL)
• 2007 Г. - БЪЛГАРИЯ (БУРГАС, ФОЛКЛОР БЕЗ ГРАНИЦИ)
• 2008 Г. - СЪРБИЯ (МЛАДЕНОВАЦ)
• 2009 Г. - МАКЕДОНИЯ (ОХРИД)
• 2010 Г. - ТУРЦИЯ (СИМАВ)
• 2011 Г. - ИТАЛИЯ (СИЦИЛИЯ)
• 2012 Г. - ПОЛША (ЯРОЦИН)

КОСТЮМИТЕ ИМ СА АВТЕНТИЧНИ И КАКТО ПОВЕЛЯВА ТРАДИЦИЯТА, НОСИЯТА НА МОМЧЕТАТА ВКЛЮЧВА: БРОДИРАНА РИЗА, БРОДИРАНА ЖИЛЕТКА, БРОДИРАНИ ПАНТАЛОНИ, ВИСОКИ БОТУШИ С ШПОРИ, ДЪЛЪГ КОЛАН. МОМИЧЕТАТА СА ПРЕМЕНЕНИ С БРОДИРАНА БЛУЗА, БРОДИРАНА ЖИЛЕТКА,ПЛИСИРАНА ПОЛА, ПРЕСТИЛКА, ФУСТА, ВИСОКИ БОТУШИ ИЛИ ОБУВКИ.

ТАНЦИТЕ СЪПРОВОЖДА ОРКЕСТЪР ОТ ЦИГУЛКИ, КОНТРАБАС, ЧИНЕЛИ АКОРДЕОН, А ПОНЯКОГА И КЛАРИНЕТ.Формация “Фолк арт д’иси е д’ альор” от Ла Гард – част от грдската агломерация на метрополитена Тулон, Франция.ГРУПАТА Е ФОРМИРАНА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2010 Г. ОТ ПАСКАЛ РОМАНО. НАРАСТВА БЪРЗО И В МОМЕНАТА ИМА НАД 100 ЧЛЕНОВЕ – ТАНЦЬОРИ И МУЗИКАНТИ. ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТ СВОЯ РЕГИОН – НАЙ-КРАСИВАТА ЧАСТ ОТ ФРАНЦИЯ, ЛАЗУРНИЯ БРЯГ, КАКТО И ЧУЖД ФОЛКЛОР.

РЪКОВОДИТЕЛ НА ОРКЕСТЪРА E АМАНДИН ЛЕПАЖНЕ. ХОРЕОГРАФ ПАСКАЛ РОМАНО.

This website is created with Website Builder - Ucraft
i want a website like this
Ucraft is a free website builder that provides web designers, marketers and business owners with a set of web design tools to start their next awesome project in minutes. No coding or designer skills needed. Go to Ucraft