Международен фолклорен фестивал - 

Монтана

Участници в Международния фолклорен фестивал - Монтана 2017

ТАНЦОВ ЦЕНТЪР «АВАНТЕ» ОТ ГР. ЖИТОМИР – УКРАЙНА, е създаден през 2004 г. от хореографа педагог и балетмайстор Инна Бурдейная, която е и шампионка на Украйна по спортна акробатика.
 
В колектива се занимават над 100 участници. Формацията е многократен лауреат и победител на областни, национални и международни фестивали. През последната година те печелят общо 16 първи места и специалния приз на конкурси в Ужгород и Киев – Украйна, Рустави - Грузия и Щитно – Польша, където грабват и купата на кмета на града.
 
 
ФОЛКЛОРНО ДРУЖЕСТВО «ПАЗИН» E ОТ ЕДНОИМЕНИЯ ГРАД В ХЪРВАТИЯ, който е център на полуостров Истрия и на същата провинция. Групата съществува от 1996 г.. Нейната мисия е да съхранява фолклоното наследство на региона. В дружеството членуват 80 души, разделени на музикална, певческа и танцова групи. Те изпълняват фолклор предимно от Истрия, но и песни и танци от останалите региони на Хърватия. Участвали са във фестивали в Унгария, Италия, Словения, Австрия и Македония.
 
 
ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ “БРЕЦЛАВАНЕК” ОТ ГР. БРЕЦЛАВ – ЧЕХИЯ, е основан през ноември 1984 г. с цел да подготвя младите хора за фолклорните ансамбли в града. Той представя фолклора на регион Подлужи в Югоизточна Моравия. Ансамбълът сътрудничи пред годините с Чешката телевизия и радио, където се излъчват много негови записи.
 
През 1988 г. ансамбъл “Брецлаванек” предприема първото си пътуване в чужбина в Познан, Полша. Участвал е във фестивали в Германия, Швейцария, Франция, Австрия, Русия, България, Италия и в родината си.
 
В момента в “Брецлаванек” танцуват около 68 деца. Те са на възраст от 5 до 15 години. В съответствие със способностите и уменията си те са разделени в две групи. Така изява намират и начинаещите, и напредналите певци, танцьори и музиканти. Ръководители на малките са Сузана Мелихарова и Ярослав Колд, а  старшата група ръководят Ева Мразкова, Венцеслас Фродлова, инж. Душан Фикр. Оркестъра е поверен от самото му създаване на маестро Франтишек Блажек, а сега и на Либор Мишкурец. Костюмите на “Брецлаванек” са дело нва Ярослава Валучова и Итка Дробличова.
АНСАМБЪЛ «СЭРГЭЧЭЭН» ОТ ГР. ЯКУТСК – РЕПУБЛИКА САХА (ЯКУТИЯ), Руска федерация, е основан към Градската детска музикална школа в Якутск през 2000 г. от Рима Григорьева. По повод неговата 10-годишнина ансамбълът придобива званието “Образцов танцов колектив”. Творческите достижения на ансамбъл «Сэргэчээн» са респектиращи. Той е лауреат I степен от международни фестивали в Австрия,  Чехия; Китай, Испания, Русия и множество конкурси в Якутия. Танците на ансамбъла се отличават с богато философско съдържание, интересно музикално и оригинално сценично оформление, като всеки танц има своя драматургия. Участниците в ансамбъла се отличава с техничност и артистичност, което допълва художественото внушение на фолклора им.

This website is created with Website Builder - Ucraft
i want a website like this
Ucraft is a free website builder that provides web designers, marketers and business owners with a set of web design tools to start their next awesome project in minutes. No coding or designer skills needed. Go to Ucraft